GAZİANTEP NURDAĞI İLÇE DEVLET HASTANESİ
Nurdağı İlçe Devlet Hastanesi

1-31 EKİM MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI

Güncelleme Tarihi: 26/10/2018

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla Ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenmiştir.

Yapılan çalışmalarda meme kanserinin erken evrede hiç bir belirti göstermediği bu nedenle, kadınların meme kanserinin erken tanısı için kendi kendilerine meme muayenesini yapmaları diğer yöntemlerden daha fazla yardım edici ve maliyet gerektirmeyen bir potansiyele sahip olduğu bildirilmiştir. Meme Kanserinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olması ve erken teşhis edilirse tedavi edilen bir hastalık olması; 20 yaş üzerindeki tüm kadınların kendi kendine meme muayenesi konusunda yeterli eğitim almaları ve öğrenilenleri sürekli, düzenli ve periyodik aralıklarla uygulamaları öngörülmektedir.

Hastanemizde, meme kanseri bilinçlendirme statntı kuruldu.Stantda hemşirelerimiz meme kanseri hakkında, hastaneye gelen bayanlara bilgiler verdi.  Ayrıca Gasmek kursunda da seminer verildi.Bilinçlendirilen gençlerin, akranlarını bilgilendirmesi ve eğitim yolu ile farkındalık oluşturması amaçlanmaktadır