GAZİANTEP NURDAĞI İLÇE DEVLET HASTANESİ

1-7 MART YEŞİLAY HAFTASI

Güncelleme Tarihi: 01/03/2018

YEŞİLAY HAFTASI

Ülkemizde 1 Mart- 7 mart tarihleri arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta süresince toplumda ve okullarda alkollü içecek ya da bağımlılık yaratacak maddeler kullanılmasının zararları hakkında bilgiler verilir. Bu sayede toplum bu konuda bilinçlendirilmeye çalışılır.

Toplumda alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımını engellemek için Yeşilay Derneği kurulmuştur. Yeşilay Derneği’nin sembolü beyaz renk üstünde görülen yeşil bir aydır. Toplumda tüketilen bağımlılık yaratan maddeleri engellemek için kurulan Yeşilay’ın kuruluş tarihi 5 Mart 1920’dir. Denek ilk önce Hilal-i Ahder adı altında kurulmuştur. Bu kurumun amacı ülkemizdeki sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımını devlet ile işbirliği içerisinde bulunarak engellemeye çalışmak, bunu tamamen ortadan kaldıramasa da mümkün olduğunca en aza indirebilmektir. Bizim de üzerimize düşen bu zararlı maddelerden uzak durarak Yeşilay’ı desteklemek ve böylece sağlıklı nesiller yetişmesine yardımcı olmaktır.